Fira 200 stationer med oss! Just nu får du rabatt när du bokar kontrollbesiktning i september Klicka här

Rekryteringsprocess

Nyfiken på en tjänst vi har ute men osäker på om du har det som krävs? Nervöst inför vad som kommer hända efter att du har skickat in din ansökan? Vi förstår! Här kan du läsa om hur Besiktas rekryteringsprocess går till så att du kan förbereda dig inför varje steg.

 • Annonsering När vi ska tillsätta en ny tjänst lägger vi alltid ut en annons på vår karriärsida. Annonsen brukar ligga ute i 2-4 veckor. Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.

  Ansökan Har du hittat en intressant tjänst hos oss? Då är det dags att skicka in din ansökan via annonsen på vår karriärsida. Du bifogar ditt CV, personliga brev och besvarar urvalsfrågor för tjänsten. Du får alltid en bekräftelse via mejl på att vi har tagit emot din ansökan.

 • Personlighet- och logiktest Ansvarig chef gör ett första urval och sorterar ut de kandidater som uppfyller de grundläggande krav som ställts för tjänsten. De kandidater som uppfyller  kraven går vidare till nästa steg som är ett personlighets- och logiktest. Går du vidare så får du testet skickat till dig via den epost du angav i din ansökan.

  En rättvis och objektiv rekryteringsprocess är centralt för oss på Besikta. Därför har vi valt att inkludera tester som mäter personlighet och logisk förmåga. Syftet med dessa forskningsbaserade tester är att på ett så objektivt sätt som möjligt utvärdera kandidater och identifiera bästa möjliga matchning mot rollen.

  Har du rätt profil så har du alltså goda möjligheter att komma vidare i vår process - oavsett vad du har på ditt CV sedan tidigare!

 • Telefonavstämning Har vi många bra sökanden som går vidare till nästa steg ringer ansvarig chef dig på telefon för en kortare intervju. Då får du svara på frågor för att komplettera informationen i din ansökan. Du får alltid återkoppling från rekryterande chef via mejl oavsett om du går vidare i processen eller inte.

  Arbetsprov Nästa steg i processen är oftast att du får genomföra någon form av arbetsprov som utformas utifrån den tjänst du söker. Testet visar hur väl dina förkunskaper motsvarar förväntningarna för tjänsten. Vi tycker det är viktigt att se till kunskap och inte enbart erfarenhet, eftersom de med ett stort intresse för området kan vara lika kunniga som de med lång erfarenhet.

 • Anställningsintervju Efter tester kallar ansvarig chef till fysisk intervju. Intervjun är ett bra tillfälle för dig som jobbsökande och oss som företag att lära känna varandra. Det är alltid två personer som medverkar från Besiktas sida. Intervjun innehåller en introduktion till Besikta samt en grundlig inblick i den potentiella roll och avdelning/stationen du intervjuas för. Du får svara på frågor och berätta mer om dig själv och dina tidigare erfarenheter. Självklart får du också möjlighet att ställa frågor till oss som potentiell arbetsgivare! 

  Nästa steg är en kompetensbaserad intervju där du även får träffa chefen till den som rekryterar. Syftet är att få en mer fördjupad bild av dig som kandidat - och du om oss som arbetsgivare. Detta för att säkerhetsställa att vi är en bra match. Har du varit på intervju hos oss får du alltid personlig återkoppling efteråt oavsett om du går vidare eller inte till nästa steg.

 • Säkerhetsbedömning Det är av stor vikt att varje anställd på Besikta är opartisk och oberoende då arbetet vi utför är ett myndighetsutövande. Vi gör därför alltid en säkerhetsbedömning av vår slutkandidat för att säkerhetsställa att där inte finns några risker som skulle kunna påverka din opartiskhet vid myndighetsutövandet.

  Så går säkerhetsbedömningen till:
  Vid säkerhetsbedömningen klarläggs dina personliga egenskaper och andra personliga förhållanden ur ett säkerhetsperspektiv. I prövningen ingår registerkontroll, kreditkontroll, kontroll av bolagsengagemang och fordonsägande. I samband med din anställningsintervju får du mer information om säkerhetsbedömningen och du måste lämna ditt samtycke innan vi kan påbörja prövningen.

 • Referenser Har du kommit såhär lång är det dags för referenstagning! Besikta tar alltid två referenser på vår slutkandidat, en chef och en kollega från tidigare arbetsplatser. Vi meddelar dig när det är dags för referenstagning, men ett tips är att börja förbereda dina referenser om du kommit så långt som till intervju. 

  En referens ska vara någon som känner dig väl, helst genom jobbet. Dina referenser ska till exempel kunna beskriva vilken roll du har tagit i grupper, hur du har hanterat utmaningar och andra jobbsituationer. 

 • Erbjudande Rekryterande chef kontaktar dig och ger dig ett erbjudande om anställning. I samband med det kommer ni överens om anställningsvillkoren och du får därefter ditt anställningskontrakt skickat till dig digitalt. 

  Onboarding Grattis - du är nu en del av Besikta och det är dags att börja din resa tillsammans med oss! Din chef kommer sätta upp en introduktionsplan åt dig så att du får en bra start redan från början. Som en del av introduktionen kommer du bli inbjuden till en introduktionsutbildning där du och andra nyanställda kollegor får lära er mer om Besikta som organisation och våra värderingar.

 i0a2917
Att söka en tjänst hos oss

På Besikta ser vi gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder.

Det viktigaste för oss är att du delar våra grundläggande värderingar GAS - Glädje, Ansvar och Stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

besikta-alltid-nara-dig-molla
LEDIGA JOBB

Nyfiken på vilka lediga tjänster vi har ute nu? Här kan du ansöka och prenumerera på jobb.

FÖLJ OSS PÅ VÅRA SOCIALA KANALER

facebook.png Facebook
instagram.png Instagram
linkedin.png Linkedin
youtube.png Youtube