Våra tjänster

Våra tjänster

DITT FORDON ÄR I TRYGGA HÄNDER

Du kan känna dig trygg när du lämnar ditt fordon i våra händer. Våra besiktningstekniker har lång erfarenhet av och hög kompetens inom bilbesiktning. Vi besiktar de flesta typer av fordon, från bilen och släpet till MC:n och husvagnen. Oavsett vad ditt besök hos oss gäller kan du vara säker på en sak: du får en säkrare besiktning hos oss. I vår kontrollbesiktning för personbil ingår till exempel, förutom den obligatoriska besiktningen, även en extra undersökning av de viktigaste elektroniska säkerhetssystemen i din bil – utan extra kostnad.

Vi är oberoende och opartiska

Vi är ackrediterade av Swedac, en statlig myndighet som bland annat övervakar besiktningsorgan och kontrollerar att vi agerar opartiskt och oberoende mot alla som använder våra tjänster. För dig som privatperson eller företagskund betyder det att vi till exempel inte får tjäna på att hitta fel på ditt eller dina fordon. Det är en trygghet för dig.

Det är lätt att boka

Du bokar enkelt din besiktning här på hemsidan eller via vår kundtjänst på 0774-400 800. Har du vägarna förbi en station kan du också svänga inom och ta en drop-in-tid, utan att ha en tid bokad. Vi erbjuder följande tjänster till dig och ditt fordon:

  1. Kontrollbesiktning: Oavsett vilket fordon du ska besikta, kan du känna dig trygg med att vi gör det på ett säkert och opartiskt vis. Läs gärna mer om hur besiktningen fungerar och när du ska besikta ditt/dina fordon. Läs mer om kontrollbesiktningen.
  2. Efterkontroll: Har ditt fordon blivit underkänt med krav på efterkontroll måste du åtgärda felen snarast och boka en efterkontroll hos oss. Läs mer efterkontroll av fordon.
  3. Registreringsbesiktning: Har du importerat eller byggt om ett fordon? Vi hjälper dig med registreringsbesiktningen så att du kan använda fordonet på våra svenska vägar. Läs mer registreringsbesiktningar.
  4. Frivilliga kontroller Vi erbjuder flera typer av tjänster som du kan boka när som helst. Dessa är extra bromskontroll, trafiksäkerhetskontroll, gasolkontroll och vägning. Vid dessa frivilliga kontroller rapporteras inga resultat vidare till Transportstyrelsen. Läs mer om våra övriga tjänster.
besikta-tekniker-kund-disk-vala-2
Behöver du hjälp?

Här hittar du svaren på både stort och smått
Kundtjänst