Besikta Bilprovning – för din egen säkerhets skull!

Om Besikta Bilprovning

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning.

Sedan starten har vi fortsatt att växa. I april 2016 förvärvade vi ClearCar och idag har Besikta Bilprovning Sverige största stationsnät med 185 besiktningsstationer på 152 orter runt om i landet. Med ambitionen att bli ”din lokala bilprovning” fortsätter vi att utöka till nya områden och under 2019 öppnade våra första besiktningsstationer i Norrland. Med en större geografisk täckning ökar tillgängligheten för dig som kund och ger oss bättre möjligheter att öka säkerheten på de svenska vägarna.

Besikta Bilprovning ägs av Applus+, ett världsledande test-, inspektion- och certifieringsföretag med säte i Spanien.

Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon, från bil och MC, till tunga fordon som lastbil, buss och släp. Utgångspunkten i vårt arbete är att ge dig en säkrare besiktning. För dig med personbil till exempel, inkluderar vi även en utökad elektronikkontroll - utan extra kostnad - av ABS-bromsarna och krockkuddarna. (Resultatet av denna extrakontroll rapporteras inte in till Transportstyrelsen, utan är endast till för din säkerhets skull.) Vårt arbete med att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige fortsätter. Ännu är vi inte nöjda. Följ gärna med oss på vår resa. Det kommer både du och ditt fordon ha glädje av. Välkommen till Besikta Bilprovning!

Vi är oberoende och opartiska

Vi är ackrediterade av Swedac, en statlig myndighet som bland annat övervakar besiktningsorgan och kontrollerar att vi agerar opartiskt och oberoende mot alla som använder våra tjänster. För dig som privatperson eller företagskund betyder det att vi till exempel inte får tjäna på att hitta fel på ditt eller dina fordon under besiktningen. Det är en trygghet för dig.

BOKA DIN BILPROVNING

Läs mer om våra tjänster och boka besiktning direkt på hemsidan eller kontakta vår Kundtjänst för frågor.