Besikta Bilprovning – för din egen säkerhets skull!

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning.

Sedan starten har vi fortsatt att växa. I april 2016 förvärvade vi ClearCar och idag har Besikta Bilprovning Sverige största stationsnät med 200 besiktningsstationer på 164 orter runt om i landet. Med ambitionen att bli ”din lokala bilprovning” fortsätter vi att utöka till nya områden och under 2019 öppnade våra första besiktningsstationer i Norrland. Med en större geografisk täckning ökar tillgängligheten för dig som kund och ger oss bättre möjligheter att öka säkerheten på de svenska vägarna.

Besikta Bilprovning ägs av Applus+, ett världsledande test-, inspektion- och certifieringsföretag med säte i Spanien.

besikta-bilprovning-skylt-entre.jpg

Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon, från bil och MC, till tunga fordon som lastbil, buss och släp. Utöver kontrollbesiktningen erbjuder vi dig också extra trygghetskontroller genom våra tilläggspaket, där vi ger din bil en genomgång utöver det vanliga. Dessa kontroller genomför vi för dig och din omgivnings säkerhet (Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte in till Transportstyrelsen). Följ gärna med oss på vår resa. Det kommer både du och ditt fordon ha glädje av. Välkommen till Besikta Bilprovning!

Vi är oberoende och opartiska

Vi är ackrediterade av Swedac, en statlig myndighet som bland annat övervakar besiktningsorgan och kontrollerar att vi agerar opartiskt och oberoende mot alla som använder våra tjänster. För dig som privatperson eller företagskund betyder det att vi till exempel inte får tjäna på att hitta fel på ditt eller dina fordon under besiktningen. Det är en trygghet för dig.

Boka din bilbesiktning

Läs mer om våra tjänster och boka besiktning direkt på hemsidan eller kontakta vår Kundtjänst för frågor.

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Har du frågor eller behöver hjälp?
Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig!
Kontaktformulär

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07:00 - 18:00
Fredag
07:00 - 17:00
Lördag
08:00 - 14:00
Söndag
11:00 - 16:00
Avvikande öppettider
_______________
Midsommarafton & -dagen, 21 & 22 juni
Stängt