När ska jag besikta min a-traktor?

Den 20 maj 2018 började de nya besiktningsreglerna att gälla. Förändringen har bland annat inneburit att A-traktorer numera är besiktningspliktiga. Besiktningsperioderna för A-traktorer ser ut som följer:

  • Den första kontrollbesiktningen ska utföras senast 48 månader efter den månad då A-traktorn ursprungligen togs i bruk
  • Därefter ska A-traktorn kontrollbesiktas senast 24 månader efter den månad då föregående godkända kontrollbesiktning genomfördes

För att undvika körförbud i samband med att de nya reglerna måste alla A-traktorer ha genomgått en godkänd kontrollbesiktning under de senaste 24 månaderna före den 20 maj 2018.

Läs mer om de nya besiktningsreglerna för A-traktorer på Transportstyrelsens hemsida, och klicka på Boka besiktning nedan för att boka en tid för kontrollbesiktning.

Ta reda på Besiktningsperioden för din A-Traktor

Klicka på Boka besiktning nedan och fyll i ditt registreringsnummer. Du kommer sedan få ett meddelande i kalendervyn om du passerat ditt senaste datum för besiktning. Vill du veta mer om hur en besiktning av A-traktor går till? Här hittar du besiktningens olika steg.

BOKA TID FÖR KONTROLLBESIKTNING

Du bokar, bokar om eller avbokar enkelt tid för kontrollbesiktning via internetbokningen, eller genom att ringa till vår Kundtjänst på tel 0774-400 800.

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Har du frågor eller behöver hjälp?
Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig!
Kontaktformulär

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07:00 - 18:00
Fredag
07:00 - 17:00
Lördag
08:00 - 14:00
Söndag
11:00 - 16:00