Köp- och säljtest

Bli oberoende - Boka Besiktas Köp- och säljtest

Ska du köpa eller sälja bil? Undvik överraskningar

Ska du köpa eller sälja bil? Då är Besikta Köp- & Säljtest något för dig. Det ger dig en bra bild av bilens kondition och gör bilaffären tryggare för både köpare och säljare. Besikta Köp- & Säljtest är en frivillig kontroll och resultatet rapporteras inte till Transportstyrelsen (testet gäller endast för personbilar upp till 3 500 kg).

Boka köp- och säljtest

KÖP- OCH SÄLJTEST

VI KONTROLLERAR:

  • Tester motsvarande kontrollbesiktning

Här ingår kontroll av motor och drivlina, belysning och kommunikation, kaross, bromssystem, styrsystem samt rostskydd.

  • Utökad elektronikkontroll

Vi kontrollerar om det finns eventuella felkoder i bilens elektronik kopplade till säkerhetssystem som krockskydd, bromssystem och motorstyrning. Se det som en hälsokontroll på komponenter som normalt inte kontrolleras på exempelvis den ordinarie kontrollbesiktningen och som heller inte kan ses med blotta ögat. Detta är en tjänst för dig med personbil från årsmodell 2002 (för dieselfordon; från årsmodell 2004) och framåt. Möjligheten till extra kontroller kan variera beroende på bilmodell.

  • Utökad information om fordonets skick, råd om bilägande

Du får mer information och råd om ditt fordon och dess skick, till exempel kontrolleras mönsterdjup och däcktryck, för att hjälpa dig till ett tryggt och ekonomiskt bilägande.

PRIS 729 KR

Boka tid för Köp- och säljtestet

Du bokar, bokar om eller avbokar enkelt tid för Köp- och Säljtestet via internetbokningen eller genom att ringa till vår Kundtjänst på tel 0774-400 800.
Vill du passa på att göra din kontrollbesiktning i samband med Köp- & Säljtestet hjälper din besiktningstekniker dig.

Boka köp- och säljtest

För dig som ska sälja din bil

Ska du annonsera ut din bil för försäljning? Använd Köp- och Säljtestet som en kvalitetsstämpel i din annons. Har din bil genomgått testet kan du förslagsvis addera följande text i din annons:
Bilen har genomgått ett Köp- och Säljtest utfört av Besikta Bilprovning. Ett protokoll från testet har utfärdats och finns tillgängligt.

Tips för bilaffären

  • Se till att ha en tydlig bild av vilken bil du är ute efter. Om du har bestämt dig för en biltyp (t.ex. kombi eller sedan), bilmärke, max antal körda mil och ett maxpris är det enklare att hitta rätt på andrahandsmarknaden. När du köper en bil av en privatperson finns tyvärr inga garantier eftersom bilar räknas som lösegendom och säljs i befintligt skick. Om du själv inte har någon större kunskap om bilar bör du ta hjälp av en oberoende part. Ett utmärkt sätt är att göra Besiktas Köp- och Säljtest. Om du som köpare själv är villig att betala för ett test innan köpet, så bör en seriös säljare inte ha något emot detta.

    Lycka till med bilaffären!

  • Om du bestämt dig för att sälja din bil finns det flera saker du kan göra för att göra en smidig bilaffär. Se till att ha ett aktuellt protokoll som visar bilens skick – detta får du genom att göra Besiktas Köp- och Säljtest. Ett protokoll kan redan vid annonsering fungera som ett starkt säljargument för ditt begärda pris. Se även till att ha många och bra bilder på din bil tillsammans med så mycket information om bilen som möjligt: utrustning, skick och historik. Innan en spekulant kommer för att kika på din bil, se till att den är städad och tvättad för att göra ett gott intryck. När du och en köpare väl ska ingå en bilaffär, se till att kontrollera köparens legitimation och ha ett ordentligt köpeavtal.

    Lycka till med bilaffären!

Fordon med metangas

För personbilar som drivs med metangas (biogas eller naturgas) måste bränsletanken för gas vara fylld så mycket att motorn kan köras i läge ”gasdrift”, då vi gör täthetskontroll av bränslesystem. Om bilens motor inte kan köras på bränslet metangas eller om bränslesystemet har något läckage underkänns fordonet med kontroll inte utförd.

Bränslesystemet måste vara frilagt så att besiktningen kan genomföras. Om gastanken inte är frilagd behöver du ha med dig ett intyg på att gastank och det övriga bränslesystemet fungerar som det ska (intyget får inte vara äldre än 15 månader). Intyget ska vara utfärdat av fordonstillverkaren eller företag som reparerar eller kontrollerar bränslesystem för gas och som är validerade av ett besiktningsföretag.

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Har du frågor eller behöver hjälp?
Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig!
Kontaktformulär

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07:00 - 18:00
Fredag
07:00 - 17:00
Lördag
08:00 - 14:00
Söndag
11:00 - 16:00
Avvikande öppettider
_______________
Nationaldagen, 6 juni
08:00 - 14:00
Midsommarafton & -dagen, 21 & 22 juni
Stängt