Ska du köpa eller sälja bil? Undvik överraskningar

Ska du köpa eller sälja bil? Då är Besikta Köp- & Säljtest något för dig. Det ger dig en bra bild av bilens kondition och gör bilaffären tryggare för både köpare och säljare. Besikta Köp- & Säljtest är en frivillig kontroll och resultatet rapporteras inte till Transportstyrelsen (testet gäller endast för personbilar upp till 3 500 kg).

Boka köp- och säljtest

KÖP- OCH SÄLJTEST

VI KONTROLLERAR:

Tester motsvarande kontrollbesiktning

Här ingår kontroll av motor och drivlina, belysning och kommunikation, kaross, bromssystem, styrsystem samt rostskydd.

Utökad elektronikkontroll

Vi kontrollerar om det finns eventuella felkoder i bilens elektronik kopplade till säkerhetssystem som krockskydd, bromssystem och motorstyrning. Se det som en hälsokontroll på komponenter som normalt inte kontrolleras på exempelvis den ordinarie kontrollbesiktningen och som heller inte kan ses med blotta ögat. Detta är en tjänst för dig med personbil från årsmodell 2002 (för dieselfordon; från årsmodell 2004) och framåt. Möjligheten till extra kontroller kan variera beroende på bilmodell.

Utökad information om fordonets skick, råd om bilägande

Du får mer information och råd om ditt fordon och dess skick, till exempel kontrolleras bromsvätska, kylvätska och mönsterdjup och däcktryck, för att hjälpa dig till ett tryggt och ekonomiskt bilägande.

PRIS 649 KR
(ord. pris 799 kr)

Boka tid för Köp- och säljtestet

Du bokar, bokar om eller avbokar enkelt tid för Köp- och Säljtestet via internetbokningen eller genom att ringa till vår Kundtjänst på tel 0774-400 800.
Vill du passa på att göra din kontrollbesiktning i samband med Köp- & Säljtestet hjälper din besiktningstekniker dig.

Boka köp- och säljtest

För dig som ska sälja din bil

Ska du annonsera ut din bil för försäljning? Använd Köp- och Säljtestet som en kvalitetsstämpel i din annons. Har din bil genomgått testet kan du förslagsvis addera följande text i din annons:
Bilen har genomgått ett Köp- och Säljtest utfört av Besikta Bilprovning. Ett protokoll från testet har utfärdats och finns tillgängligt.

För företag

Är du återförsäljare och vill få en extra skjuts i dina bilaffärer? Då är vårt inbytestest något för dig. Läs mer om vårt inbytestest.