Onödiga missen kan ge dig körförbud på semestern

Planerar du en härlig roadtrip eller skön husvagnssemester i sommar? Efter införandet av de nya besiktningsreglerna i maj riskerar hundratusentals bilister att få körförbud – om de inte besiktar bilen i tid.
– Mitt tips är att boka en tid redan i juni för att säkra semesterplanerna, säger Besiktas marknadsområdeschef Lennart Gillberg.

När måste du senast besikta din bil? Fyll i registreringsnumret och testa här!

20 maj infördes nya besiktningsregler som innebär att drygt 300 000 svenska bilar har en tidigarelagd besiktningsperiod. Många av dessa ska besikta sina bilar senast i juli i år för att inte få körförbud.

Lennart Gillberg, marknadsområdeschef på Besikta, berättar att många nuförtiden är vana vid att snabbt kunna få en tid till besiktning av sin bil eller sitt släp när de väl behöver det – men att de nya reglerna i kombination med industrisemestern gör att risken är stor att man helt enkelt hamnar i kö och får körförbud på sin bil inför semestern.

”Tråkigt att tvingas ändra semesterplanerna”
– Eftersom många bokar in sommaraktiviteter som kräver att man tar sig ut på vägarna är det extra tråkigt att tvingas ställa bilen och ändra semesterplanerna. Det blir en onödig miss som enkelt kan undvikas genom att i god tid boka besiktning.

Kontrollera när du måste besikta

Det finns mer kapacitet för besiktning i juni – boka tid här

Besikta Bilprovning har 163 besiktningsstationer på 141 orter i Sverige, från Ystad till Gävle. De har satt en säkrare standard för bilprovning i Sverige och hjälper dig med besiktning av din bil, motorcykel, lastbil, buss eller släp.
– Vid en besiktning kontrolleras de viktigaste delarna i bilen och genom att besikta din bil innan semesterresan kan du vara trygg med att den är trafiksäker och vara lugn i sommartrafiken.

Var ligger din närmaste besiktningsstation? Kontrollera var din närmaste station finns

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Har du frågor eller behöver hjälp?
Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig!
Kontaktformulär

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07:00 - 18:00
Fredag
07:00 - 17:00
Lördag
08:00 - 14:00
Söndag
11:00 - 16:00
Avvikande öppettider
_______________
Nationaldagen, 6 juni
08:00 - 14:00
Midsommarafton & -dagen, 21 & 22 juni
Stängt
Vi fins där du finns
Vi finns där du finns
Följ och prata med oss i våra sociala kanaler. Här diskuterar vi trafiksäkerhet och annat som gör din bilresa tryggare.

facebook.png Facebook
instagram.png Instagram
linkedin.png Linkedin
youtube.png Youtube