Fira 200 stationer med oss! Just nu får du rabatt när du bokar kontrollbesiktning i september Klicka här

Ny rapport från Fordonsbesiktningsbranschen

Nu har den årliga rapporten från branschorganisationen Fordonsbesiktningsbranschen släppts och som vanligt innebär det intressant läsning. I år ligger fokus på om de regelförändringar som genomfördes i maj 2018 har fått önskad effekt. Speciellt miljökontroller har enligt rapporten blivit mycket mindre verkningsfulla sedan regeländringen, vilket leder till färre underkännanden på grund av för höga utsläpp.

Besikta Bilprovnings VD Daniel Hjortström säger följande om informationen i rapporten:

”Som ett ledande bolag inom kontrollbesiktning i Sverige har vi ett stort samhällsansvar. Det är ett ansvar som vi gärna tar. Vi ser till att olyckor inte inträffar genom att ge körförbud till fordon som inte borde vara i trafik i sitt nuvarande skick.

På samma sätt vill vi vara en garant för att utsläpp till miljön inte blir större än nödvändigt ifrån trafiken. Vi har bara en jord och klimatfrågan är här för att stanna.

Därför känns det viktigt för oss att få rätt förutsättningar för att ta vårt samhällsansvar och därmed bidra till förbättrad trafiksäkerhet och en bättre miljö. Jag tror att vi alla skulle vinna på att ha tydligare spelregler med kontinuerligt skärpta gränsvärden för utsläpp. Jag kan inte tro att det var meningen att genom regeländringen tillåta att fordon skulle få skräpa ned mer än tidigare när all annan utveckling i Sverige och Europa går åt motsatt håll.

Vill Sverige fortsätta att vara ett trovärdigt föregångsland i frågor om säkerhet och miljö måste vi även ha ett regelverk för fordonskontroller som är i takt med tiden.”

Läs mer:

Fordonsbesiktningsbranschens pressmeddelande
Branschrapport 2020 - Fordonsbesiktningsbranschen (pdf)

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst.
0774-400 800
kundtjanst@besikta.se

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07 - 18
Fredag
07 - 17
Lördag
08 - 14
Söndag
11 - 16