Veteranbilstest

Har du en veteranbil som är 50 år eller äldre?

Fordon som är 50 år eller äldre är besiktningsbefriade och behöver inte genomgå den lagstadgade kontrollbesiktningen. Men för att du ska kunna köra runt säkert i din dyrgrip kan du göra Besiktas Veteranbilstest för personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg.

Besiktas Veteranbilstest

Veteranbilstestet är ingen besiktning men vi kollar flera viktiga saker som kan vara svåra att testa själv utan rätt utrustning eller kunskap. Genom testet får du en bra koll på fordonets skick och hur säkert det är. Veteranbilstestet är ett bra val för dig som vill att ditt fordon ska kunna rulla vidare i många fler mil på vägarna. Välj mellan våra tre olika paket beroende på vilka av fordonets delar du vill få kontrollerade. Läs mer om vad som ingår i de olika paketen nedan. Du bokar Besiktas Veteranbilstest via vår Kundtjänst på tel 0774-400 800 eller direkt på stationen.

Veteranbilstest LitenBesikta Veteranbilstest Liten

VI KONTROLLERAR:

Bromsprov, framvagnskontroll och ljuskontroll.

PRIS 399 KR 

 

 

Besikta Veteranbilstest MellanVeteranbilstest Mellan

VI KONTROLLERAR:

Veteranbilstest Mellan motsvarar testerna som ingår vid en kontrollbesiktning.  

PRIS 549 KR

 

 

Besikta Veteranbilstest StorVeteranbilstest Stor

VI KONTROLLERAR:

Veteranbilstest Stor motsvarar testerna som ingår vid en kontrollbesiktning, dessutom kontrolleras däckens mönsterdjup, oljenivå, bromsvätska och glykol. 

PRIS 699 KR 

 

Boka tid för Veteranbilstest

Du bokar Besiktas Veteranbilstest via vår Kundtjänst på tel 0774-400 800 eller direkt på stationen (testet gäller endast för personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg).

Dekal efter genomfört test

Besikta Veteranbilstest
Så klart ingår en dekal att fästa på din nytestade veteranbil.

När blir ett fordon besiktningsbefriat?

Besiktningsbefrielse inträder automatiskt när fordonet blir 50 år (räknat från den 1 januari det år fordonet blir 50 fordonsår) under förutsättning att det finns en godkänd och giltig kontrollbesiktning inom de senaste 2 kalenderåren. Tänk på att ett fordon med körförbud fortfarande har körförbud även när det blir 50 år. Körförbud kan endast hävas genom en godkänd kontrollbesiktning.