Nu söker vi en stationschef till Besikta Bilprovning i Karlskoga

Nu söker vi dig som vill arbeta som stationschef hos Besikta Bilprovning. Vi söker stationschef till Karlskoga.

Som stationschefen har du ansvarar för lokal, enhetsvis optimering av bemanningen för att möta lokala kundbehov samt har personalansvar för all personal på stationschefens enheter. Detta inkluderar daglig ledning samt utveckling och uppföljning av medarbetare, löpande administration och rapportering.

Stationschefen är ansvarig för att på uppdrag av Marknadsområdeschefen implementera Besiktas strategier lokalt. Ansvaret omfattar stationschefens samtliga enheter och gäller till exempel aktivt kundbemötande, uppgraderingar, kampanjer och andra kund/marknadsaktiviteter. Som besiktningstekniker är din främsta uppgift att säkerställa att fordonet möter de krav som ställs av den svenska myndigheten i allt från bilens generella skick till avgasutsläpp och miljöpåverkan. Som stationschefen förväntas du arbeta aktivt i produktion, parallellt med sina uppdrag förenade med tjänsten som Stationschef, med besiktning av fordon i enlighet med vid var tid gällande befattningsbeskrivning för tjänsten som Besiktningstekniker samt aktuella certifikat. Därmed är du och våra besiktningstekniker med och erbjuder möjligheten att få kontroller gjorda som inte kravställs av myndighet men som ytterligare kan trygga och förenkla bilägandet för kunden.

I befattningen som stationschefen ansvarar du också för att upprätthålla ett arbetsklimat och en arbetsmiljö i linje med gällande regelverk och lagstiftning samt Besiktas grundläggande värderingar och vid var tid gällande strategier. Detta innebär att se till att samtliga medarbetare förstår sin roll i att leva upp till Besiktas strategier och löften till marknaden.

Vi söker dig med ett gediget bilintresse som brinner för kundkontakt och har förmågan att ge våra kunder den bästa servicen. En stationschef hos Besikta Bilprovning tar stolthet i att öka trafiksäkerheten på våra svenska vägar och att förenkla bilägandet för våra kunder. Arbetet ställer krav på både noggrannhet och tekniskt kunnande så väl som social förmåga och hög servicenivå – hos oss ska alla kunder få en premiumupplevelse i allt från kundbemötande till innehållet i sin besiktning. På Besikta ser vi att det är viktigt att du tycker det är roligt att möta nya människor, ge ett positivt kundbemötande och att i alla situationer ge det där lilla extra.

 

Kravprofil

 • Behörig besiktningstekniker med giltigt/-a certifikat
 • Körkort lägst klass B samt tillgång till egen bil (A-C-D-E-körkort är meriterande)
 • Fullgjord gymnasieutbildning
 • Som lägst betyget Godkänd i ämnena Svenska A, Engelska A och Matematik A (alternativt motsvarande)
 • God ledarförmåga med erfarenhet från att leda service- eller teknikpersonal
 • God planerings- och bemanningsförmåga
 • God kommunikativ förmåga.
 • Mål och resultatorienterad
 • Kunskap om grundläggande företagsekonomiska samband
 • Erfarenhet från affärs- och marknadsorienterad verksamhet med stora krav på kundservice.
 • God datorvana.

Om Besikta

Med 153 befintliga stationer på 132 orter, och fler på väg att öppna, driver Besikta Bilprovning utvecklingen av förbättrad bilsäkerhet och ett enklare bilägande. Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon, från bilen och MC:n till tunga fordon som lastbil, buss och släp. Utgångspunkten i vårt arbete är att ge våra kunder en säkrare besiktning genom våra kunniga och kundstödjande tekniker. Vi anpassar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet– alltid med kunden i fokus. Läs gärna mer på vår hemsida www.besikta.se.
Besikta Bilprovning ägs av Volati, en svensk industrigrupp med fokus på långsiktigt värdeskapande, och omsätter 480 MSEK. Inom Besikta arbetar drygt 570 medarbetare 

Din ansökan

Ansök med ett mail till peter.johansson@besikta.se. Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev. För mer frågor om tjänsten kontakta Peter Johansson på 010-809 62 82.

Vi finns där du finns

Följ och prata med oss i våra sociala kanaler. Här diskuterar vi trafiksäkerhet och annat som gör din bilresa tryggare.

Facebook

Instagram

Youtube

LinkedIn