Ska du köpa eller sälja en bil?

Besikta Köp och Säljtest

Trots att de nya besiktningsreglerna inte officiellt träder i kraft förrän 20 maj kan vissa förändringar redan nu märkas av.

Besiktningsperioderna för personbilar och lätta lastbilar, som tidigare styrdes av slutsiffran i registreringsnumret, ersätts av 14-månadersperioder. För dig som äger en personbil eller lätt lastbil innebär detta i praktiken att du fr.o.m. 1 januari när som helst under året kan göra en godkänd kontrollbesiktning – oavsett vilket registreringsnummer din bil har. Vid en godkänd besiktning påbörjas en ny period.

Förändringen innebär både större frihet och ökad säkerhet. Bland annat har du som ska köpa eller sälja en begagnad bil nu möjlighet att få bilen besiktad av oss som oberoende aktör innan affären genomförs.

Just nu får du upp till 100 kr i rabatt på kontrollbesiktning av personbil och lätt lastbil! Ange kampanjkoden FEB1812 i bokningen för att ta del av erbjudandet.

Ange kampanjkod FEB1812, boka och besikta senast 24/2 2018. Erbjudandet gäller kontrollbesiktning personbil och lätt lastbil med en totalvikt på upp till 3 500 kg. Kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Bara hos Besikta!
Förutom alla kontroller lagen kräver gör vi en utökad kontroll av de viktigaste elektroniska säkerhetssystemen i din bil. Kontrollerna gör vi för din egen säkerhets skull och den påverkar inte besiktningsresultatet. Dessa rapporteras alltså inte in till Transportstyrelsen.
Kontrollbesiktning
Bra att veta
ABS-bromsar
Krockskydd

Välkommen till Besikta!