Få fri väghjälp i 3 månader

Motorstopp. Punktering. Inlåst nyckel. Bensinstopp. Förr eller senare händer det oss alla, och det händer alltid vid fel tillfälle. Med en vägassistansförsäkring hos SBM Försäkring får du alltid hjälp direkt när du behöver det. Larmcentralen hjälper dig dygnet runt, året om i hela Europas Gröna Kort-område. Om problemet inte kan fixas på plats bärgas din bil till närmsta verkstad. Smidigt och säkert om något skulle hända på vägen.

Vi bjuder på 3 månaders vägassistansförsäkring hos SBM Försäkring när din bil genomgår en godkänd besiktning hos oss. Du tackar aktivt ja till erbjudandet när du bokar tid för besiktning via vår hemsida eller Kundtjänst (tänk på att du även behöver tacka ja till erbjudandet vid bokning av efterkontroll även om du redan tackat ja vid bokningen av ordinarie kontrollbesiktning). Du har också möjlighet att efterregistrera dig inom 14 dagar efter godkänd besiktning hos Besikta, se mer info nedan.

På Besikta arbetar vi hårt för att sätta en ny standard för bilbesiktning i Sverige. Förutom alla kontroller lagen kräver gör vi en utökad kontroll av de viktigaste elektroniska säkerhetssystemen i din bil. Kontrollerna gör vi för din egen säkerhets skull och de påverkar inte besiktningsresultatet. Vi strävar alltid efter ett erbjuda tjänster som förenklar bilägandet och bidrar till en ökad trafiksäkerhet.

Ingen uppsägning krävs

Försäkringen avslutas automatiskt efter tre månader och innebär ingen kostnad för dig som kund. I slutet av din fria period kommer du få ett erbjudande om att förlänga försäkringen i ytterligare 12 månader. Det är självklart upp till dig om du väljer att förlänga försäkringen. Ingen uppsägning krävs.

Detta ingår i Vägassistansförsäkringen

 • 0 kr i självrisk
 • Hjälp dygnet runt, året om i Sverige och i hela Europas Gröna Kort-område
 • Hjälp direkt på plats annars bärgas din bil till närmsta verkstad
 • Ersättningen för hyrbil, hotell eller hemresa, upp till 3 000 kr
 • Hjälp även vid driftstopp på tillkopplat släp eller husvagn
 • Ersättning upp till 10 000 kr för TMA bil
 • Ersättning för missad avgång med tåg, flyg eller båt upp till 10 000 kr
 • Ingen mil- eller åldersbegränsning
 • Hemtransport/hämtning av personbil
 • Larmtjänst dygnet runt: 0771 88 89 90

Besikta överför personuppgifter till försäkringsförmedlaren SBM Försäkring för att kunna fullgöra avtal. Försäkringen börjar gälla dagen efter utförd och godkänd besiktning hos Besikta Bilprovning och avslutas automatiskt efter 3 månader. Erbjudande om att förlänga försäkringen skickas till den som står registrerad som ägare av fordonet. Erbjudandet gäller personbilar (typ I) och endast privatägda personbilar.

EFTERREGISTRERING

Missade du att tacka ja till erbjudandet vid bokning eller har du varit hos Besikta på drop-in? Fyll i dina uppgifter här senast 14 dagar efter godkänd kontrollbesiktning hos Besikta. Försäkringen börjar då gälla dagen efter att du har efterregistrerat dig hos oss.

Om SBM Försäkring AB

SBM Försäkring har sedan starten 1994 levererat trygghet till över 1 miljon bilägare.
SBM skapar trygghetlösningar via en mix av försäkringar och skadeförebyggande produkter för bil-och fordonsägare. SBM har sedan ett antal år tillbaka ett av marknadens bredaste och mest heltäckande utbud av väghjälpsförsäkringar för olika typer av fordon.

Läs mer om SBM Försäkring och villkor för vägassistansförsäkringen på www.sbmforsakring.se/besikta
Kontakta SBM Kundservice: 0771-615 615

Boka besiktning idag

Vanliga frågor

 • Inga problem! Alla vägassistansförsäkringar täcker olika saker. Eftersom vi bjuder på SBMs försäkring blir det bara ett extra, kostnadsfritt, skydd för dig. Du kan sen i lugn och ro jämföra fördelarna.

 • En vanlig missuppfattning är att det skydd som erbjuds via en vägassistansförsäkring ingår i en vanlig bilförsäkring. Därför är det många som missar att teckna en vägassistansförsäkring på sin bil.

 • Den gäller för alla personbilar som ägs av en privatperson. Bilen måste också ha genomgått en godkänd besiktning eller efterkontroll hos oss.

 • Om du blir stående med bilen längs vägen och problemet inte går att fixa på plats så bärgas bilen till närmsta verkstad.

 • Om du skulle få motorstopp får du hjälp med att starta bilen igen, går det inte att fixa på plats så bärgas bilen till närmsta verkstad.

 • Om du skulle råka tappa bort bilnyckeln eller låsa inne den i bilen får du hjälp med att låsa upp bilen.

 • Vid punktering lagas däcket på plats, går inte det bärgas bilen till närmsta verkstad.

 • Om du skulle få bränslestopp får du påfyllning av bränsle körd till dig.

 • Om ditt bilbatteri skulle ladda ur får du hjälp med att ladda batteriet på plats.

 • Om du skulle missa din reseavgång och behöver betala extra för att ansluta dig till resan eller boka om den helt får du ersättning på upp till 10 000 kr.

 • Om bilen inte skulle gå att laga på plats eller inom fyra timmar på verkstaden får du ersättning för hyrbil, hotell eller hemresa.

 • Du ringer larmtjänst som har öppet dygnet runt på 0771 88 89 90. Vägassistansförsäkringen är utan självrisk och SBM Försäkring sköter all skadehantering åt dig och du slipper ligga ute med pengar.

besikta-station-skylt-hgb-vala
Kontakta kundtjänst

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst.
0774-400 800
kundtjanst@besikta.se

Öppettider kundtjänst
Måndag - torsdag
07 - 19
Fredag
07 - 17
Lördag
08 - 16
Söndag
11 - 18
besikta-bilprovning-sbm
Efterregistrering

Missade du att tacka ja till erbjudandet vid bokning eller har du varit hos Besikta på drop-in? Här kan du efterregistrera dig upp till 14 dagar efter utförd och godkänd besiktning hos Besikta Bilprovning.

Läs mer och efterregistrera ditt fordon