Övriga tjänster för företag

Vi erbjuder dig en rad tjänster som gör ditt fordonsägande både säkrare och mer ekonomiskt. Många av dessa är frivilliga tjänster som du bokar när du vill veta mer om skicket på ditt fordon. Inga resultat rapporteras vidare till Transportstyrelsen eller någon annan tredje part.

Fördelen med att låta oss göra testerna är att vi är helt oberoende. Om något är fel på ditt fordon tar du bara med dig protokollet till din bilverkstad och ber dem åtgärda felet. Det är tryggt för dig.

Vi erbjuder följande frivilliga kontroller:

 • Extra bromskontroll
 • Trafiksäkerhetskontroll
 • Gasolkontroll
 • Vägning
 • Bildiagnos
 • Inbytestest
 • Upphandlingskontroll
 • CEMT-tillstånd

 

Extra bromskontroll

Företagsbilar slits ofta mer än privatbilar. När du bokar en extra bromskontroll hos oss får du säkrare fordon, färre servicetillfällen samt att kontrollerade bromsar är något som du kan dra fördel av när du lägger anbud.

För prisuppgift och bokning av extra bromskontroll vänligen kontakta vår kundtjänst på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se.

Trafiksäkerhetskontroll

När du gör en trafiksäkerhetskontroll får du veta hur säkert och miljöpåverkande ditt fordon egentligen är mellan kontrollbesiktningarna. Innehållet i kontrollen är detsamma som för en kontrollbesiktning, men resultatet är endast rådgivande och rapporteras inte till Transportstyrelsen. Resultatet kan inte heller leda till efterkontroll eller körförbud.

För personbilar från 2002 (för dieselbilar från 2004) ingår även en utökad elektronikkontroll tillsammans med trafiksäkerhetskontrollen. Resultaten summeras i ett protokoll som visar hur säkert ditt fordon är i trafiken och eventuella brister som du bör åtgärda.

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för att boka en trafiksäkerhetskontroll. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

Gasolkontroll

Läckage eller trasiga slangar på en gasolinstallation kan medföra stor fara för dig och din omgivning. Du bör därför kontrollera gasolen minst en gång om året och alltid efter att du bytt gasolflaskor. När du bokar en gasolkontroll hos oss kontrollerar vi rörledningar, slangar och övriga komponenter samt identifierar skador, sprickor och förslitningar. Vi kontrollerar även fästanordningen och tätheten på gasolinstallationen.

Observera att många campingar kräver att gasolinstallationen är testad innan du får tillträde till campingplatsen.

Från och med 1 mars 2014, ingår gasolkontrollen i våra besiktningspaket Besikta Husvagn Plus och Besikta Husvagn Komplett. Välkommen till oss så hjälper vi dig att campa säkert!

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för att boka en gasolkontroll. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

Vägning

Många av våra stationer erbjuder vägning av fordon. Vi kan till exempel väga din husvagn innan du åker på semester och du kan även få reda på om fordonet du använder i ditt dagliga arbete är överbelastat. Se på respektive stationssida vilka tjänster och tider din station erbjuder.

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för att boka en vägning. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

Bildiagnos

När du bokar vår opartiska bildiagnos får du full koll på bilens alla funktioner. Bildiagnosen utförs av våra mest erfarna besiktningstekniker som ger dig ett skriftligt protokoll med allt du behöver veta. En bildiagnos är mycket användbar om du ska köpa eller sälja en begagnad bil eftersom den ger både dig och en eventuell köpare full vetskap om bilens skick.

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för att boka en bildiagnos. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

Varför boka bildiagnos hos oss?

 • Trygghet för köpare och säljare vid en ev bilaffär
 • Du får koll på bilens alla funktioner
 • Det blir lättare att sälja bilen till rätt pris
 • Skriftligt protokoll minskar risken för missförstånd

Inbytestest

Vill du få en extra skjuts i dina bilaffärer? Då är vårt inbytestest något för dig. Testet är oberoende, ger kortare ledtider och en bra bild av bilens kondition. Dessutom får du ett underlag till en VDN-blankett.

Detta ingår i vårt inbytestest:

 • Tester motsvarande kontrollbesiktning Här ingår kontroll av motor och drivlina, belysning och kommunikation, kaross, bromssystem, styrsystem och rostskydd.
 • Utökad elektronikkontroll Vi kontrollerar om det finns eventuella felkoder i bilens elektronik kopplade till säkerhetssystem som krockskydd, bromssystem och motorstyrning. Detta är en tjänst för personbilar från årsmodell 2002 (för bensindrivna) respektive 2004 (för dieselfordon) och framåt.
 • Bra att veta om bilen
 • Utökad däckkontroll På protokollet noterar vi mönsterdjup och däcktryck. Vi kontrollerar även om däcken är korrekt monterade.
 • Utökad kontroll av bromsvätska, kylvätska och olja
 • VDN-blankett Efter kontrollen genererar vi ett underlag till en varudeklarationsblankett (VDN).

Kontakta oss för att boka ett inbytestest. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

Upphandlingskontroll

Det är mycket att tänka på vid en upphandling. Vi hjälper dig att kontrollera att du får de fordon och den utrustning du betalar för, och i rätt skick. Och att leverantören lever upp till kraven.

Fördelar med upphandlingskontroll:

 • Säkerställer kvaliteten hos leverantörens fordonspark
 • Ökar tryggheten för dig som ska använda fordonet
 • Kontrollen anpassas efter definierade upphandlingskrav
 • Tryggare driftekonomi och högre miljömedvetenhet

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för upphandlingskontroll. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

CEMT-tillstånd

Det krävs CEMT-tillstånd för att köra tung trafik i vissa länder i Europa och Asien. Tillståndet utfärdas på de av våra stationer som erbjuder GSL (Grönare och Säkrare Lastbilar). Se på respektive stationssida vilka tjänster din station erbjuder.

För prisuppgift, klicka här.

Kontakta oss för CEMT-tillstånd. Ring oss på 0774-400 800 eller maila kundtjanst@besikta.se

kundtjanst

Behöver du hjälp?

Här hittar du svaren på både stort och smått
Kundtjänst